Werken in

het Beatrix Kinderziekenhuis

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. Het BKZ telt 92 klinische bedden, verdeelt over 4 kinderafdelingen, een polikliniek, een functiecentrum, een IC Neonatologie en een IC kinderen. Binnen het BKZ is een nauwe samenwerking tussen de afdelingen.

De patiënten worden acuut of via een geplande (dag) opname opgenomen voor vrijwel alle specialismen, zoals algemene kindergeneeskunde, cardiologie, cardiothoracale chirurgie, transplantatiegeneeskunde, oncologie, neurologie en neurochirurgie, traumatologie, kinderchirurgie, maag-darm-lever, kaakchirurgie en mondheelkunde, orthopedie, nefrologie, urologie, plastische chirurgie, kno, sociale pediatrie.

Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Voor veel kinderen en ouders leidt een bezoek aan het ziekenhuis of het moeten ondergaan van een pijnlijke procedure tot stress, spanning en angst. De missie van het BKZ is zich in willen zetten voor een traumavrij kinderziekenhuis om angst, pijn en stress in de ziekenhuissetting tot een minimum te beperken.  Hierin spelen ouder(s)/verzorger(s) een belangrijke rol, het BKZ biedt de mogelijkheid tot rooming-in.

Werken als kinderverpleegkundige doet een beroep op je flexibiliteit, creativiteit en vraagt een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen. Als verpleegkundige binnen de BKZ maak je deel uit van een multidisciplinair team, waarin gelijkwaardige samenwerking en vertrouwen de boventoon voeren.

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over het werken bij het UMCG.

Sandra Team Recruitment