Werken bij het UMCG

Arbeidsvoorwaarden

We vinden het  belangrijk dat je weet waar je aan toe bent als je voor ons komt werken. Daarom zijn we graag transparant over onze arbeidsvoorwaarden.
 • Salaris

  UMCG medewerkers vallen onder de cao UMC. Je salaris is conform deze cao, en je vakantiegeld bedraagt 8 procent van je bruto jaarsalaris. Daarnaast krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. Wil je graag uitrekenen wat je ongeveer netto gaat verdienen? Gebruik dan deze rekentool.

  ​​​Werkweek

  Bij UMCG kun je zowel fulltime als parttime werken. Hoeveel uren een fulltime werkweek is, verschilt per beroepsgroep. Arts-assistenten werken 46 uur per week, medisch specialisten 40 uur per week en alle overige functies gaan uit van onze standaard 36-urige werkweek.

  Vakantiedagen

  Bij UMCG werken we met een jaarurensystematiek. Dat betekent dat je, afhankelijk van de omvang van je dienstverband, per jaar een bepaald aantal uren moet werken. Het aantal vakantie-uren is hierop gebaseerd en is 9% van het aantal te werken uren. Bij een fulltime dienstverband (36 uur per week) beschik je over 21 vakantiedagen per jaar (168,5 uur).

  Pensioen

  Bij de meeste organisaties sta je maandelijks een deel van je salaris af. Dit deel wordt o.a. gebruikt om je pensioen mee op te bouwen. Wij vinden het belangrijk dat dit goed geregeld is. Daarom sta je bij het UMCG maandelijks een lager deel van je bruto inkomen af aan pensioenkosten. Op deze manier hou jij aan het einde van de maand meer inkomsten over. Het deel dat jij bespaart wordt door ons gecompenseerd. Het UMCG draagt het grootste deel van deze premie bij (70%). Je pensioen brengen wij onder bij het ABP, de grootste pensioenverzekeraar van ons land. Heb je ergens anders ook al pensioen opgebouwd? Dan kun je de waarde hiervan waarschijnlijk overdragen.

 • Parttime werken

  Bij UMCG werken veel collega’s parttime. Werken in deeltijd is dus de normaalste zaak van de wereld. Je vindt het gewenste aantal te werken uren per vacature, boven aan elke vacaturepagina. Bespreek je parttime wensen gerust met je toekomstig leidinggevende.

  Kinderopvang

  Heb je kinderopvang nodig? UMCG-medewerkers kunnen gebruik maken van kinderopvang op het eigen UMCG-terrein. Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) heeft een kinderopvanglocatie geopend in het oude zusterhuis. Het gebouw is helemaal ingericht op kinderen en heeft een mooi aangelegde binnentuin voor de baby’s en peuters. Voor medisch personeel met wisselende roosters biedt SKSG UMCG flexibele opvang. Lees meer over deze bijzondere samenwerking tussen SKSG en UMCG

 • Reizen met het openbaar vervoer

  Het UMCG ligt midden in Groningen en is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. Of je nu met de bus of trein komt, er is altijd een station of halte in de buurt. Vanaf het Hoofdstation in Groningen, reizen er elke 5 minuten bussen richting UMCG die zowel de hoofdingang als enkele andere ingangen van ons gebouw passeren.

  Reizen vanaf een P+R terrein

  Groningen werkt de komende jaren aan de wegen in en rond de stad. We adviseren je daarom niet met de auto naar het UMCG te komen, maar deze te parkeren op een van de vijf P+R terreinen die rondom de stad liggen. Vanaf daar vertrekken er elke 5 minuten bussen naar het UMCG. Via het UMCG kun je een kortingsabonnement afsluiten om tussen het UMCG en een van de P+R terreinen te reizen.

  Reizen met de auto

  Werk je in de directe patiëntenzorg? Dan kun je tijdens avond- en nachtdiensten met de auto naar het UMCG reizen. Je kunt je auto dan gratis in onze parkeergarage parkeren.

  Reizen met de fiets

  Kom je met de fiets, dan kun je gebruik maken van de vergoeding voor de aanschaf van je fiets (zie ‘fietsregeling’). En je fiets staat ook nog eens veilig in onze afgesloten fietsenstalling of gewoon op een van onze stallingsplekken op het UMCG-terrein.

  Woonwerkverkeer

  Wanneer je reist met het openbaar vervoer worden de kosten van je OV-abonnement grotendeels vergoed en voor het reizen tussen het UMCG en P+R terreinen zijn er kortingsabonnementen. Dienstreizen met OV worden zelfs volledig vergoed. Voor dienstreizen met je eigen vervoer gelden speciale tarieven. Het UMCG maakt gebruik van de ‘fiscale uitruil regeling’ voor jouw woonwerkverkeer, waarbij je een deel van je bruto inkomen ruilt voor woonwerkverkeer. Wij vertellen je er graag alles over.

 • Opleidingen

  UMCG-medewerkers krijgen een grote keus aan opleidingen en trainingen aangeboden. Afhankelijk van jouw functie kun je bespreken welke scholingsmogelijkheden er zijn. Zorggerichte en vakgerichte bijscholingen worden meestal volledig vergoed door het UMCG. Ook heeft het UMCG zijn eigen opleidingsinstituut: het Wenckebach Instituut.

  Meer vrije tijd

  Wanneer je niet genoeg hebt aan de standaard hoeveelheid vrije uren per jaar, kun je extra uren sparen met de “tijd-voor-tijd” regeling. Hiermee kun je tot maximaal 168 ‘meerwerkuren’ sparen om op te nemen op een later moment. Samen met je leidinggevende spreek je af hoe je deze uren opbouwt en opneemt.

  Fietsregeling

  Als je veel fietst, heb je wel eens een nieuwe fiets nodig. Bij het UMCG kun je kiezen voor een nieuwe fiets met tot 749 euro aan belastingvoordeel. Het restbedrag betaal je in termijnen van je maandelijkse salaris.

  Vergoeding lidmaatschap of contributie

  Je vakbondscontributie of je lidmaatschap voor de beroepsvereniging of vakvereniging kun je laten betalen van je bruto salaris. Zo levert dit je netto dus een voordeel op.

  UMC Zorgverzekering

  Als je een goede ziektekostenverzekering wilt, meld je dan online aan voor de UMC Zorgverzekering. Je profiteert van onze collectiviteitskorting én van premiekorting op aanvullende verzekeringen.

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over het werken bij het UMCG.

Sandra Team Recruitment