Het werk van Rianne

Rianne werkt als dedicated nurse voor de metabole ziekten in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. ‘’Werken voor de Metabole Ziekten is super bijzonder. Er is ontzettend veel ontwikkeling gaande.’’

Ik begon bij het UMCG via het pool bureau

In 2010 ben ik bij het UMCG begonnen via het poolbureau. Vervolgens ben ik in 2012 vast op de volwassen longafdeling gaan werken. Hier heb ik 6 jaar gewerkt en daarna maakte ik de overstap naar kinderafdeling M4. Er was toen een kind dat moest vasten. Dit was spannend aangezien het kind een metabole aandoening heeft. Ik was hier bij betrokken en realiseerde me toen nog niet hoe bijzonder dit was. Er waren meerdere artsen aangehaakt en de samenwerking verliep heel fijn. Vanaf dat moment werd ik enthousiast.

Een aantal weken later volgde er een vacature voor dedicated nurse Metabole Ziekten en tipte meerdere mensen mij. Na even nadenken heb ik gesolliciteerd. Het was een nieuwe functie, die nog ontwikkeld moest worden. Ik stortte me dus echt in een avontuur. 

Het werken als dedicated nurse metabole ziekten

Metabole ziekten is een ander woord voor stofwisselingsziekten. Hiervan zijn wij een expertise centrum. Dit betekent dat patiënten overal vandaan komen, soms zelfs wereldwijd. Als dedicated nurse metabole ziekten ben je verpleegkundige met metabole ziekten als specifiek aandachtsgebied. 

Mijn werk is heel veelzijdig. Ik ondersteun op de poli of zit eventueel bij een consult. Daarnaast zit er veel tijd in het voorbereiden op poli bezoeken. We bellen patiënten of hun ouders dan op,  herinnering dat ze binnenkort een afspraak hebben, maar vooral om kort te horen hoe het gaat en of er bijzonderheden zijn. Ook sturen we bijvoorbeeld emla (verdovende pleisters) of plaszakjes op, zodat kinderen goed voorbereid naar de poli komen. We plaatsen continue glucose sensoren, maken noodplannen en regelen soms machtigingen. Kortom: zeer veelzijdig werk!

Het team metabole ziekten

Ons team, metabole ziekten, bestaat uit 4 artsen, 5 diëtisten en 2 verpleegkundigen. We hebben nauwe samenwerkingen met andere disciplines en vallen onder het Beatrix Kinderziekenhuis. 

Soms zijn er patiënten opgenomen, we gaan dan met de arts langs de patiënten. We zijn de link tussen artsen en verpleegkundigen. Soms lopen we zelf nog langs om te horen hoe het gaat. 

Mijn werk is bijzonder

Werken voor de metabole ziekten is super bijzonder. Naast dat mijn functie zich nog aan het vormen is, is er sowieso ontzettend veel ontwikkeling gaande. Het is vaak een speld in de hooiberg waar gezamenlijk naar gezocht wordt. Patiënten kunnen soms heel ziek zijn maar ook snel weer opknappen. Echter blijf je als kind levenslang ziek. Een metabole ziekte kan helaas nog niet worden genezen.

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over werken bij het UMCG.

Susan
Susan Team Recruitment