UMCG als werkgever

Doorgroeimogelijkheden

Bij ons in de organisatie vinden we het belangrijk dat er ruimte genoeg is om jezelf te ontwikkelen. We willen jou als persoon daarom helpen om het meeste uit jezelf te halen. In ons Wenkebach instituut bieden we je een ruime keus aan opleidingsmogelijkheden. Het maakt niet uit welke functie je momenteel bij ons uitvoert, want we hebben altijd scholingsmogelijkheden die bij jou passen. We vinden het belangrijk dat jij de stuurman bent van je eigen ontwikkelingsboot. 

Wenkebach instituut

Het Wenkebach instituut is het opleidingscentrum van het UMCG. Hier bieden wij ontwikkeling op maat aan. We richten ons hier voornamelijk op de ontwikkelingen en de opleidingen van zorgprofessionals. Het Wenkebach bestaat in hoofdlijnen uit de volgende onderdelen:
 
  • Postgraduate School of Medicine
  • School of Nursing & Health
  • Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking 
  • Wenckebach Skill Center UMCG
  • Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie

Postgraduate School of Medicine 

Deze school verzorgt postacademisch onderwijs voor alle medische specialisten, artsen en ander academisch opgeleid zorgpersoneel. In samenwerking met deze doelgroepen ondersteunt deze school de ontwikkeling, uitvoering, innovatie en kwaliteitswaarborging van deze beroepen.

School of Nursing & Health

De School of Nursing & Health verzorgt beroepsopleidingen voor verpleegkundigen en zorgpersoneel. Voornamelijk gaat het hier om de werken-leren opleidingen en een theoretische opleiding voor Anesthesiemedewerkers, Operatieassistent en Deskundige Infectiepreventie. 

Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking

Het expertise centrum richt zich op onderwijs in alle CanMEDs- competenties, met uitzondering van medisch en verpleegkundig handelen. Het onderzoek dat in het expertise centrum wordt uitgevoerd focust zich op de communicatie en de samenwerking onderling. Het gaat hier om de ontwikkeling van de zorgprofessional, en niet die van de patiënten. 

Wenkebach skill center UMCG

Alle medewerkers, waaronder studenten kunnen hun skills testen en oefenen in een veilige omgeving. Op deze manier ben je een stuk zekerder wanneer je de handelingen op een echte patiënt gaat uitvoeren. 

Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie!

Het gaat vast gebeuren dat jij een idee krijgt om onderwijs, onderzoek of de zorg te verbeteren. Soms kan het best lastig zijn om deze theoretische plannen om te zetten naar praktische handelingen. De innovatiepoli helpt jou te leren hoe en met wie je praktisch kunt innoveren.

Pioniers

Op veel afdelingen in het ziekenhuis zijn er pioniers aan het werk. Deze medewerkers ontwikkelen samen met onze organisatie verschillende instrumenten en werkprocessen waardoor hun afdeling beter kan functioneren. We zijn altijd opzoek naar personeel dat wil meedenken. Heb jij een goed idee en wil jij dit graag implementeren op de afdeling waar jij werkzaam bent? Dan willen we jou graag uitnodigen om onze bijeenkomsten bij te wonen!

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over het werken bij het UMCG.

Sandra Team Recruitment