Stage, afstuderen en scriptie

Studentenbureau UMCG

Het Studentenbureau UMCG

Het UMCG is een opleidingsinstituut in hart en nieren. Jaarlijks doen zo’n 1500 studenten in het UMCG een stage, co-schap of (afstudeer)onderzoek. Dat zijn bijvoorbeeld studenten Geneeskunde of studenten van de HBO-V. Maar dat zijn óók studenten van heel andere opleidingen en studies. Denk bijvoorbeeld aan Bedrijfskunde, Communicatie, Sociologie of Pedagogiek. Het UMCG heeft één centraal loket voor alles op het gebied van stage en afstuderen: Het Studentenbureau UMCG.


Geen zorgopleiding?

Studeer je bijvoorbeeld Communicatie, ICT, Toegepaste Wiskunde, Sociologie of Rechten? Ook dan ben je welkom in het UMCG! Voor studenten met een mbo-, hbo- of wo-opleiding die zich niet vanzelfsprekend richt op de gezondheidszorg, hebben we regelmatig mogelijkheden voor stage, afstuderen of scriptie(onderzoek) en soms ook over minor- of specialisatieopdrachten. 


Solliciteren

Vermeld in je brief duidelijk je motivatie voor de plaats waar je op solliciteert en je motivatie voor het UMCG/de gezondheidszorg. Voeg je cv en cijferlijst toe. Is er geen geschikte stage- afstudeer- of scriptieplaats of heb je een eigen idee voor een onderzoek? Stuur dan een open sollicitatie

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over stages of afstuderen bij het UMCG. 

Annelies Olthuis
Studentenbureau