Het werk van Sanne

Sanne werkt als verpleegkundige op de verpleegafdeling K1VA (Neurochirurgie, KNO, MKA en Oogheelkunde) van het UMCG. ‘’De variatie van de zorg die ik bied als verpleegkundige op deze afdeling is bijzonder. Geen patiënt is hier hetzelfde.’’

Hoe ik in het UMCG terecht kwam

Ik heb de opleiding mbo-verpleegkunde gevolgd. Mijn vierdejaars stage liep ik in het UMCG, op de afdeling C3 (Maag, Darm, Lever). Toen ik klaar was met de opleiding ben ik de flex pool ingegaan. Hier heb ik ervaring kunnen opdoen op allerlei afdelingen, waarna ik besloot om op afdeling K1VA te willen blijven werken.

De afdeling K1VA

K1VA is een hele diverse verpleegafdeling. Door de verschillende specialismen die we hier behandelen hebben we een hoge turn-over. Het is een mix van geplande operaties tot aan spoedgevallen. Het leven van de naasten van patiënten staat soms ook even stil. Daardoor ben ik er als verpleegkundige niet alleen voor de verpleegtechnische handelingen, maar ook voor de familie en naasten. Denk hierbij aan een hand op de schouder of iemand moed in praten tijdens een verschrikkelijke periode. 

Het team

We werken binnen een erg nieuw en jong team. Nieuw vanwege de recent doorgemaakte fusie met een andere afdeling. We zijn een erg hecht team geworden. We kunnen altijd bij elkaar terecht en er wordt naar iedereen geluisterd. Gelukkig zijn er ook een aantal doorgewinterde verpleegkundige die ons als ‘nieuwkomers in de zorg’ bij de hand kunnen nemen. Zij brengen ons veel bij, terwijl de jongere collega’s de ouderen ook jong houden door regelmatig nieuwe uitjes te organiseren. 

Geen een patiënt is hetzelfde

De variatie van de zorg die ik bied als verpleegkundige op deze afdeling maakt mijn werk bijzonder. Geen patiënt is hier hetzelfde. Het is fijn om er voor de patiënt te kunnen zijn, iemand gerust te stellen en duidelijkheid te geven vlak voor een operatie. Sommige patiënten liggen een aantal dagen bij ons, terwijl er soms ook iemand meerdere werken bij ons moet blijven. In dat geval bouwen we vaak een hechte band op met de patiënt en zijn of haar familie. Wanneer patiënten voldoende opgeknapt zijn om naar huis te gaan of een volgende stap te nemen zoals revalidatie, geeft dit mij voldoening als verpleegkundige.