Pascal, verpleegkundige Beatrix Kinderziekenhuis

Het werk van Pascal

Pascal is vanaf 2018 kinderverpleegkundige en werkt sinds 2013 in het UMCG.

Ik ben een ‘pionier’

in het Verpleegkundig Platform. Dat is een grote groep verpleegkundigen die meedenken over onderwerpen die onze verpleegkundige aangaan. Ik vind het belangrijk om mezelf in mijn vak te blijven profileren en in het UMCG krijgen we hier de kans voor, via het Platform.

Naast pionier van het Verpleegkundig Platform ben ik ook ambassadeur van het PROSA project binnen het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ). Door middel van deze methode proberen we pijn, angst en stress binnen de BKZ zoveel mogelijk te beperken. Ik denk dat wij in ons werk al veel goed doen, maar er zijn altijd nog verbeterpunten.
Ik vind het leuk dat ik als verpleegkundige mag meedenken over hoe we hier structureel verbeteringen in kunnen aanbrengen. Zo maken we onze zorg kindvriendelijker en voor het kind en ouders minder stressvol en dat vind ik heel belangrijk.

Toen ik klein was

wilde ik altijd al ‘zuster’ worden en dan het liefst ‘kinderzuster’. Dus dat ik na de middelbare school de opleiding verpleegkunde ging doen, was een heel logische keus. Ik heb tijdens mijn opleiding mbo-verpleegkunde helaas geen mogelijkheid gehad om stage te lopen op een kinderafdeling. Ik ben daarom eerst op een volwassen afdeling gaan werken na m’n diplomering. Zo heb ik veel werkervaring opgedaan en na die tijd werd ik aangenomen om mijn kinderaantekening te gaan halen in het BKZ. Sindsdien werk ik als kinderverpleegkundige. Mijn droom is dus uitgekomen!

Ik ga met plezier naar mijn werk

omdat ik met kinderen mag werken. Even knuffelen met een baby, omdat deze onrustig is en de ouders er niet zijn, even dansen of gek doen met een kleuter of kletsen met een tiener, allemaal bijzonder. Je bent als kinderverpleegkundige soms echt een lichtpuntje in een zware tijd, niet alleen voor de patiëntjes, maar ook voor de ouders. Ik haal echt veel energie uit mijn werk.

Omdat het UMCG een universitair centrum is met complexe en specialistische zorg, is geen van mijn werkdagen hetzelfde. Hierdoor is mijn werk deels onvoorspelbaar en dat maakt het uitdagend, interessant, en ontzettend leerzaam. Wat naast de zorg voor kinderen voor mij erg belangrijk is en waardoor ik met veel plezier op M1VA werk zijn mijn fijne collega’s!

Tijdens een nachtdienst

probeer ik kleine beetjes en gezond te eten, en het te verdelen over de dienst. Ik eet fruit, zuivel, soep en volkoren producten. Én ik mag van mezelf altijd tijdens 1 nacht een tosti. Die neem ik dan vaak in de laatste nachtdienst. Maar we eten natuurlijk ook vaak genoeg lekkere dingen in de nachtdienst met elkaar.

Tips voor een goed ontbijt heb ik ook nog wel: “Ik maak een grote kan smoothie klaar, zodat ik ’s ochtends in de auto naar huis nog een ontbijtje kan opdrinken en niet meteen weer trek heb als ik in bed lig. Écht een aanrader!’’