Linda header

Het werk van Linda

Linda werkt sinds 2014 bij het UMCG, direct vanaf het behalen van haar HBO-Verpleegkundige diploma. Ze is niet alleen IC Neonatologieverpleegkundige, maar ook HCK-Verpleegkundige. Dat laatste doet ze nu sinds 2018 met veel plezier. Door haar verhuizing naar buiten de stad, fietst ze nu dagelijks, met een vouwfiets, vanaf een parkeerplaats naar het UMCG toe: heel gezond!

Vroeger wilde ik altijd

voor anderen zorgen en dat is gelukt! Wel met een omweg, want ik heb eerst een jaar lang Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de RUG. Die boeken heb ik snel weer opgeborgen toen ik merkte dat het veel te theoretisch was voor me. Het werk als verpleegkundige geeft mij veel voldoening en ik ben dankbaar dat ik wat voor anderen kan betekenen.

Ik koos voor het UMCG

niet heel bewust, want ik kreeg een vervolgopleiding bij IC Neonatologie aangeboden tijdens mijn afstudeeronderzoek aan de HBO-V, dat is natuurlijk een prachtige kans zo aan het begin van mijn loopbaan, waar ik vandaag de dag nog steeds dankbaar voor ben. Ik woonde toen ook nog midden in Groningen, wat het werken in het UMCG helemaal ideaal maakte.

ik ben mij tegenwoordig ten volle bewust van het interessante werk, de complexe casussen en alle nieuwe inzichten waar ze zich in mag onderdompelen. Dit maakt het werken in het UMCG enorm uitdagend. Ook help ik bij het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek, allemaal met als doel de zorg te verbeteren.

Mijn afdeling is bijzonder

omdat ik met zoveel mensen, intensief mag samenwerken. op de 4 interventiekamers werken we met verpleegkundigen, interventiecardiologen, elektrofysiologen, kindercardiologen, thoraxchirurgen, PA-ers en verpleegkundig specialisten. Daarnaast is er ook een team voor de spoeddienst

We zijn enorm op elkaar aangewezen en we moeten echt op elkaar kunnen bouwen. Er heerst bij ons een hele fijne sfeer, waardoor je nooit het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Als collega’s vullen we elkaar echt aan, we leren van elkaar en dat maakt ons een super sterk team.

Ik ga met plezier naar mijn werk

omdat elke dag anders is. Het betreft hierbij de patiënten (en naasten), de procedures, de mate van complexiteit en de urgentie. Daarbij heb ik hele fijne en gemotiveerde collega’s, waardoor er een goede werksfeer heerst op de afdeling. Ook kan ik mijzelf op deze afdeling verder ontwikkelen. Zo ben ik onlangs in het Kinderteam gestapt, waar ik mijn kennis deel, maar ook nieuwe kennis en vaardigheden op doe.

Als ik voor 1 dag de baas van het UMCG zou zijn

zou ik meelopen op de afdelingen en zorgen dat ik écht een goed beeld krijg van wat de collega’s hier doen. ik vind dat je moet weten wat er speelt en waarom dit speelt. Zo kan je namelijk betere keuzes maken voor de toekomst van het UMCG, de zorg en onze patiënten.

Tijdens ons laatste teamuitje

was er vooral een hoop gezelligheid. We organiseren regelmatig leuke uitjes, borrels, etentjes, spellen en ook met kerst wordt er uitgebreid gegeten met elkaar. Het is leuk om je collega’s ook eens buiten het werk te zien en dit komt enorm ten goede aan het teamverband. Ik ben onlangs ook in de feestcommissie gestapt zodat er nog heel veel leuke uitjes mogen komen!