Werken als

operatieassistent

We vertellen je graag wat werken als operatieassistent bij het UMCG jou te bieden heeft.

Werken als operatieassistent in het UMCG

Het vak van operatieassistent binnen het UMCG is volop in beweging, met name door de hoog complexe zorg en een grote diversiteit aan ingrepen, waardoor geen dag hetzelfde is! Als operatieassistent werk je in een van onze 28 klinische operatiekamers, die verdeeld zijn in vier sectoren. Je werkt in een ambitieuze omgeving, waar innovatie en ontwikkeling sleutelwoorden zijn. Door kleinschalig in sectoren en in dedicated teams te werken, bevorderen we de samenwerking en creëren we een prettig werkklimaat.

Je bent als operatieassistent werkzaam binnen één van de operatieve sectoren van de Operatieve Zorg Organisatie. Na een inwerkperiode ga je werken in één van de dedicated teams. Hierin kun jij je verder ontwikkelen in het vakgebied van één of meerdere specialismen en zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld de opleiding OACV (operatieassistent met chirurgische vaardigheden) volgen als je kiest voor de Thoraxchirurgie, of kiezen om deel uit te maken van het ZUT (Zelfstandig Uitname Team). Ook het begeleiden van leerlingen, stagiairs, nieuwe medewerkers en bezoekers behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast zijn er diverse werk- en taakgroepen waar je deel van uit kunt maken. Ook leiden we leerling operatieassistenten op​.

Daisy vertelt je meer over het werk als operatieasisstent in het UMCG.

Kwaliteit is binnen de Operatieve Zorg Organisatie een belangrijk speerpunt en we zijn momenteel druk bezig om dit verder te ontwikkelen met behulp van het principe ‘clinical governance’. Hierbij is het de bedoeling dat professionals maximaal gestimuleerd worden om te werken vanuit hun intrinsieke motivatie om kwaliteit en veiligheid te leveren.

Volg ook onze operatieassistenten op Instagram voor een kijkje in de keuken!

Opleiding tot operatieassistent

Wil jij graag operatieassistent worden? Elk jaar in maart en september starten we met de opleiding tot operatieassistent. Om de opleiding in het UMCG te volgen moet je eerst aangenomen zijn als leerling operatieassistent. een HAVO diploma N&T of N&G profiel kun je al starten met een werk- leertraject, en in ongeveer 2,5 jaar ontwikkel je je tot zelfstandig collega en kun je bij één van de drie noordelijke ziekenhuizen aan de slag.

Lees op de website van Zorg voor het Noorden meer over de gezamenlijke opleiding tot operatieassistent.

Video bekijken Scannen

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over het werken bij het UMCG.

Sandra Team Recruitment