Het werk van Wouter

Wouter werkt als Juridisch-secretarieel medewerker (Loket functionaris) en jurist in het UMCG. ‘’Als juridisch-secretarieel medewerker heb ik veel contact met de verschillende afdelingen waarbij de meest uiteenlopende vragen en verzoeken voorbijkomen.’’

Hoe ik in het UMCG terecht kwam

Voordat ik bij het UMCG terecht kwam heb ik 17 jaar incassowerkzaamheden gedaan voor twee deurwaarderskantoren. In 2018 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en startte ik met de opleiding HBO Rechten/ Sociaal Juridische Dienstverlening in deeltijd aan de Hanzehogeschool.

Vlak daarna zag ik een vacature voorbijkomen voor debiteurenbeheer bij het UMCG, deze sloot goed aan bij mijn ervaring vanuit de deurwaardersbranche. Na drie jaar in deze functie gewerkt te hebben solliciteerde ik voor Juridisch-secretarieel medewerker en rondde ik mijn studie af. Nu vervul ik zowel de rol van Loket functionaris als jurist.

Legal support Contract Research

Legal support Contract Research (LCR) is onderdeel van de afdeling Juridische Zaken. Binnen het UMCG wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Vaak wordt dit onderzoek in samenwerking met andere partijen uitgevoerd. Hiervoor worden verschillende soorten contracten gesloten die wij beoordelen en/of opstellen. 

Mijn werkzaamheden als Loket functionaris bestaan uit het toewijzen van ontvangen contracten aan de verschillende juristen, het door de Raad van Bestuur laten tekenen van contracten en het archiveren van deze getekende contracten. Daarbij heb ik veel contact met de verschillende afdelingen en de betrokken juristen. Ook werk ik regelmatig samen met andere ondersteunende afdelingen.

Team Juridische Zaken

Binnen ons team wordt er veel samengewerkt en we overleggen over hoe een bepaalde casus aan te pakken. Iedereen is bereid elkaar te helpen en maakt tijd vrij om samen een casus te bespreken. Elke week hebben we overleg waarbij de dagelijkse gang van zaken en veranderingen binnen het UMCG en het team worden behandeld. Verder geven Collega’s regelmatig presentaties over juridisch inhoudelijk onderwerpen. Door het opdoen van die kennis ontwikkel je jezelf als medewerker. 

We lunchen regelmatig samen en hebben uitjes. Dit jaar hebben we het Juridisch Overleg Academische Ziekenhuizen (JOAZ) mogen organiseren. Een dag vol presentaties en overleggen met juristen van andere Academische ziekenhuizen.  Ook bij de organisatie van dit evenement zie je dat iedereen binnen het team enthousiast zijn steentje bijdraagt. 

Een spin in het web

Als juridisch-secretarieel medewerker heb je veel contact met de verschillende afdelingen waarbij de meest uiteenlopende vragen en verzoeken voorbijkomen. Hierdoor krijg je een mooi beeld van hoeveel verschillende (soorten) onderzoeken er worden gedaan. Je denkt met de afdeling mee over welke route er genomen moet worden om te komen tot een getekende overeenkomst. Het wil voorkomen dat een contract met spoed beoordeeld en getekend moet worden. Als spin in het web zorg je er voor dat afdeling en jurist bij elkaar komen en wordt het contract alsnog op tijd ondertekend.