Het werk van Josry

Josry Anthonijsz werkt sinds 2021 bij het UMCG als jurist Aanbestedingsrecht en Bouwrecht. ‘’De diversiteit en uitdaging vind ik leuk. Geen aanbesteding is hetzelfde en je krijgt de mogelijkheid om de ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen.’’

Hoe ik in het UMCG terecht kwam

Ik werkte bij een andere zorginstelling en was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik solliciteerde voor een andere functie binnen Juridische Zaken, maar tijdens het gesprek kwam naar voren dat het team ook op zoek was naar een Jurist Aanbestedingsrecht. Hier had ik al ervaring en affiniteit mee, dus koos ik voor deze functie. Niet veel later vroeg de afdeling UMCG Bouwt mij te adviseren in een bouwgeschil. Zo ben ik bouwrecht erbij gaan doen. 

De afdeling Juridische Zaken

Onze afdeling bestaat uit 3 teams: Privacy, Research en Algemeen. Ik maak onderdeel uit van team Algemeen. Binnen dit team komen veel verschillende vraagstukken voorbij op veel verschillende rechtsgebieden. Denk hierbij aan vragen over het opzetten van samenwerkingen met andere ziekenhuizen en laboratoria, of vraagstukken over patiënten en hun rechten en dus ook vraagstukken over aanbestedingen en bouw. 

Mijn werk als Jurist Aanbesteding en Bouwrecht

Op het gebied van aanbestedingen en bouw werk ik met name nauw samen met de afdelingen Inkoop en UMCG Bouwt 2035 (UB35). Samen kijken we naar de mogelijkheden om iets te kopen of om een contract te sluiten met een aannemer. Als men zich niet aan de afspraken houdt, kijk ik mee en neem ik actief deel aan het oplossen van geschillen. Mochten we er niet uitkomen dan zorg ik voor de contacten met onze advocaat voordat we naar de rechter gaan. In het kader van “voorkomen is beter dan genezen”, geef ik ook presentaties op de afdelingen.  

Veel diversiteit en uitdaging

Geen aanbesteding is hetzelfde en je krijgt de mogelijkheid om de ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Zo kan het zijn dat je ter voorbereiding op een aanbesteding een minicursus krijgt over de werking van een bestralingsapparaat. Dit om een goede aanbesteding uit te kunnen zetten. Terwijl je een uur later met een aannemer om tafel zit om tot overeenstemming te komen over de gevolgen van een uitgelopen planning. Vaak denk ik te weten wat de dag mij zal brengen maar word ik verrast door wat er voorbijkomt.

Het team van Juridische Zaken

Ons team is gevarieerd en bestaat uit 8 mensen. Gezelligheid en eten hebben wij hoog in het vaandel en nieuwe mensen worden altijd snel opgenomen in de groep. Ik werkte nog bij mijn vorige werkgever en de inkt van mijn arbeidsovereenkomst was nog niet opgedroogd of ik werd al uitgenodigd voor het afdelingsuitje. 

Daarnaast is er altijd ruimte voor een kopje koffie en lekker bijkletsen met je collega's. Mede door de goede sfeer durven we ook kritisch naar elkaar te zijn en werken we zo samen om onszelf elke dag verder te professionaliseren. We vinden het belangrijk om onszelf als team of als individu te blijven ontwikkelen. Ook is het belangrijk dat we er allemaal voor elkaar zijn.