Jan header

Het werk van Jan

Hallo ik ben Jan en ik werk op de afdeling Maag-Darm-Lever als helpende. Wat het werken op mijn afdeling (C3) zo leuk maakt is de afwisseling. Er liggen hier veel verschillende patiënten die allemaal andere ziektebeelden hebben. Als assistent doen we veel verschillende werkzaamheden: patiënten ondersteunen met de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen), patiënten naar onderzoeken brengen en de patiënten van eten en drinken voorzien. Dit geeft veel afwisseling en dat verveelt nooit.

Echt iets betekenen

Het leukste aan dit werk is dat je echt wat kunt betekenen voor de mensen. Ik probeer altijd de patiënten een beetje op te fleuren en met ze te lachen. Zodat ook het ziek zijn even vergeten word. Het moeilijkste is dat er wel eens jonge patiënten, bijvoorbeeld van mijn eigen leeftijd, overlijden. Dat vind ik soms wel lastig. Maar dan weet je zelf ook hoe dankbaar je soms mag zijn dat je gezond bent.

Een echt team

Op de afdeling werken we als een echt team! Verpleegkundigen helpen ons regelmatig met wassen. Ook zorgen ze ervoor dat een patiënt hellemaal klaar staat om naar een onderzoek te gaan zodat we gelijk weg kunnen. We werken als een team en helpen elkaar als we er om vragen. We geven elkaar feedback en zo leren we steeds wat bij. 

We doen ertoe

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat we er echt toe doen!  Bijvoorbeeld wanneer ik patiënten help met dingen die ze zelf niet kunnen doen. Of advies geef over voeding en beweging en ze daarover tevreden zijn. Daar haal ik veel voldoening uit.

Bekijk hier de pagina over Werken als Gilde Helpende Zorg en Welzijn.