UMCG als werkgever

Over het UMCG

Wie zijn wij?

Als Universitair Medisch Centrum (UMC) in het Noorden van Nederland hebben we een bijzondere positie. Al heel lang, want onze geschiedenis begint in november 1797, bij de opening van het ‘Nosocomium Academicum’. De wereld en ons ziekenhuis zagen er toen natuurlijk heel anders uit, maar vanaf die tijd werd er in het academisch ziekenhuis ook praktisch, medisch onderwijs gegeven. In de enorme groei die het ziekenhuis vanaf die tijd doormaakte, bleken alle bestaande gebouwen te klein en dus kwam er nieuwbouw. In 1903 opende het nieuwe ziekenhuis haar deuren aan de Oostersingel waar we, tot op de dag van vandaag, nog steeds werken, maar waar nu natuurlijk geen patiënten meer liggen.

Sinds januari 2005 zijn we het Universitair Medisch Centrum Groningen, oftewel: UMCG. Een academisch ziekenhuis waar per jaar ruim 28.000 opnames plaatsvinden, ruim 263.000 verpleegdagen zijn, bijna 200 promoties afgerond worden en ongeveer 400 artsen opgeleid worden. We werken bij UMCG met ruim 13.000 collega’s aan veelal hoog complexe zorg, aan onderzoek, opleiding en onderwijs. Dat doen we met 1 gemeenschappelijk doel: Samen bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Samen zijn wij het UMCG

We willen een veilige en inclusieve werkomgeving creëren, waarin alle medewerkers gelijke kansen hebben en waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht hun verschillen en achtergrond. Samen zijn wij het UMCG. Lees meer over diversiteit en inclusiviteit in het UMCG.

Duurzaamheid

Het UMCG is een grote organisatie. We houden zo veel mogelijk rekening met de gevolgen van ons handelen op het milieu. Als grootste werkgever in het Noorden hebben we hierin een voorbeeldfunctie. Duurzame keuzes maken vinden we daarom extra belangrijk. Lees meer over duurzaamheid in het UMCG.

Onze regio

Onze regio –heel Noord-Nederland – kent relatief veel (chronische) ouderdomsgerelateerde ziekten. Met onze focus op Healthy Ageing zijn wij voor ruim 3,5 miljoen inwoners:

  • het ziekenhuis voor hoogcomplexe zorg;
  • de academische werkplaats voor onderzoek;
  • de organisatie voor wetenschappelijk onderwijs en opleiding in de geneeskunde, tandheelkunde en bewegingswetenschappen;
  • de partner in netwerken van collega-zorginstellingen, huisartsen en ander zorgverleners. 

Zo dragen alle UMCG’ers een stevige portie verantwoordelijkheid om niet alleen jezelf, maar ook (Noord-) Nederland gezond te houden. Niet alleen vanaf onze locatie in het centrum van Groningen, maar ook vanaf onze locatie Beatrixoord in Haren en op vele andere plekken in het Noorden van Nederland waar UMCG’ers samenwerken met andere gezondheidszorgprofessionals. 

Samen bouwen aan de toekomst van gezondheid

In Nederland zijn er maar 8 academische ziekenhuizen of UMC’s. Het UMCG staat er in het Noorden van het land dan ook alleen voor. Onze collega’s bevinden zich in Utrecht, Nijmegen, Maastricht, Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Toch werken we veel samen met de regionale ziekenhuizen. Ben je nieuwsgierig naar het reilen en zeilen in een UMC? Wil je liever eerst zélf zien hoe wij met elkaar bouwen aan de toekomst van gezondheid? Kom dan eens langs  en wandel door onze winkelstraat, drink koffie op een van de pleinen en maak kennis met UMCG.

Sandra Pals

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over het werken bij het UMCG.

Sandra Pals Team Recruitment