Het werk van Ursula

Ursula werkt als apothekersassistent op de Klinische Farmacie en Farmacologie (ziekenhuisapotheek) van het UMCG. ‘’Bij een UMC kom je veel bijzondere geneesmiddelen tegen en zijn de werkzaamheden heel divers. Dit maakt het uitdagend en leuk.’’

Hoe ik in het UMCG terecht kwam

Ik werkte als apothekersassistent in het Erasmus MC Rotterdam. Later verhuisden we naar het mooie Drenthe, waar ik met plezier bij Treant werkte. In 2021 stond er een vacature open in het UMCG. Na twee leuke, informele gesprekken en een rondleiding koos ik zonder twijfel voor de baan. Bij een UMC kom je veel meer bijzondere geneesmiddelen tegen en zijn de werkzaamheden heel divers. Dit maakt het werk uitdagend en leuk. 

Het werken als apothekersassistent

Als apothekersassistent bij de ziekenhuisapotheek werk je op verschillende onderdelen en hierin zijn verschillende taken. Zo begon ik in het magazijn om een goed beeld te krijgen van het hele ziekenhuis. Je komt op veel afdelingen en poliklinieken. 
Naast het magazijn ben ik ook werkzaam bij de verschillende satellietapotheken, de zogenaamde VTGM units. Hier wordt medicatie voor 24 uur uitgezet voor de patiënten en maken we medicatie klaar die verpleegkundigen vervolgens toedienen. 

Het team

We hebben een groot en gezellig team met mensen uit alle leeftijdsgroepen en achtergronden. Ook heb je vaak contact met collega’s van andere onderdelen. In feite hebben al mijn collega’s één gezamenlijk doel: aan het eind van de dag zijn alle patiënten van medicatie voorzien om uiteindelijk zo gezond mogelijk ontslagen of behandeld te worden. Dit maakt mijn werk bijzonder. 

Veel afwisseling

Geen enkele dag is hetzelfde. Dat past goed bij mij, want anders vind ik het al snel saai. We werken af en toe ook in de avond of het weekend. Dit geeft mij privé meer ruimte en ik zie hier dan ook alleen maar voordelen in. Alles gaat altijd in goed overleg. Ondanks bijna een uur reistijd ga ik elke dag fluitend naar werk, dat is heel fijn.