Het werk van Suzan

Suzan werkt als financial auditor bij het UMCG. Ook is ze sinds kort bestuurslid bij de personeelsvereniging en zet ze zich in om 'jong UMCG' nieuw leven in te blazen samen met een aantal andere collega’s. ‘’Voor mij draait het niet alleen om cijfers. Het kunnen bijdragen aan topzorg en onderzoek is iets wat mij drijft.’’

Hoe ik bij het UMCG terecht ben gekomen

Mijn loopbaan begon bij een accountantskantoor. Hier heb ik in vijf jaar veel ervaring opgedaan en ontdekt dat mijn hart ligt bij de zorgsector, in het bijzonder ziekenhuizen. Vanaf dat moment was er maar één plek waar ik wilde werken: het UMCG. Ik hield de vacatures nauwlettend in de gaten en toen de positie van financial auditor beschikbaar kwam, leek deze in eerste instantie net buiten mijn bereik. Desondanks nam ik het initiatief om contact op te nemen, wat leidde tot de beslissing om toch te solliciteren. Achteraf gezien ben ik erg blij met die keuze!

De afdeling Audit en Riskmanagement

Bij Audit en Riskmanagement werken we met een team van zeven deskundigen, die elk expert zijn op het gebied van IT-auditing, auditdisciplines, fiscaliteiten en risicomanagement. Samen vervullen we een sleutelrol binnen het UMCG. Wat financial audits betreft, zijn we als afdeling niet direct betrokken bij de controle van de jaarrekening zelf. In plaats daarvan richten we ons op de processen die de basis vormen voor de jaarrekeningcijfers. Als financial auditor concentreer ik me onder andere op het auditen van kernprocessen zoals inkoopprocedures, geldstromen en voorraadbeheer.

Het team

Omdat ons team klein is, zijn we hecht en hebben we dagelijks contact met elkaar. Dat onze band hecht is blijkt wel uit hoe we voor elke verjaardag net dat beetje extra doen: de kamer versieren, een verjaardagskaart schrijven en met zorg een cadeau uit kiezen. Uiteraard nemen we ook de tijd om samen taart te eten ;). Als auditor werk ik echter vooral samen met collega's van andere afdelingen waar de audits plaatsvinden. Het is de ideale combinatie van deel uitmaken van een klein, hecht team en tegelijkertijd samenwerken met een breed scala aan teams en collega's.

Mijn werk is bijzonder

Als een echte UMCG-groupie, trotse bewoner van de Oosterparkwijk en Groninger is het inspirerend om dagelijks bij te dragen aan een organisatie die zo’n cruciale rol speelt in de regio. Doordat we blijven vernieuwen, zoek ik steeds naar manieren om onze werkwijzen te optimaliseren. Voor mij draait het niet alleen om cijfers. Het kunnen bijdragen aan topzorg en onderzoek is iets wat mij drijft. Hierdoor voel ik me elke dag gedreven om onze gezamenlijke doelen te ondersteunen.