Het werk van Nicoline

Nicoline is huisarts en werkt daarnaast als docent voor de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg (ELZ) in het UMCG. ’’Het werken in een academische omgeving waar zoveel mensen worden opgeleid vind ik super.’’

Bijdragen aan de ontwikkeling van studenten

Omdat het mij leuk leek om mijn vak over te dragen koos ik ervoor om naast mijn werk als huisarts als docent aan de slag te gaan. Het is mooi om studenten een steuntje in de rug te geven en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Het werken in een academische omgeving waar zoveel mensen worden opgeleid vind ik super. Je leert hier constant van collega’s en krijgt een bredere blik over je eigen vak. Ook kijken we samen hoe we de zorg kunnen verbeteren. Het is heel creatief.

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg

Onze afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg is bijzonder. De huisartsen en specialisten Ouderengeneeskunde werken verspreid over de vier noordelijke provincies. Het werken in het UMCG gebeurt vaak daarnaast.

De afdeling bestaat uit meerdere secties, zoals: studentenonderwijs, onderzoek en verschillende specialisaties. Ook hebben we grote datanetwerken die we op de afdeling beheren en vergroten. Onderzoekers uit het hele UMCG kunnen zo bijvoorbeeld toegang tot patiëntendata van een half miljoen patiënten uit de eerste lijn krijgen. Ook studenten die thesis projecten of een wetenschappelijke stage doen mogen hier gebruik van maken. Verder hoort de Academische Huisartsen Praktijk ook bij onze afdeling.

Mijn collega's

Ons team studentenonderwijs is de kleinste van onze afdeling, maar bestaat uit een groep mensen met een enorm hart voor onderwijs. Het team is divers, zowel qua karakters als qua functies, dat vult elkaar mooi aan. We maken dankbaar gebruik van ieders sterke kant en helpen elkaar als we weten dat iemand ergens minder goed in is. Het voelt elke werkdag weer fijn om binnen te lopen.

De Academische Huisartsenpraktijk

Naast mijn werk als docent werk ik als huisarts in de Academische Huisartsenpraktijk van het UMCG. Deze is volop in ontwikkeling, het zijn van een ‘academische praktijk’ neemt dit met zich mee. Ook hier werk ik in een leuk team. Van jong tot oud wat zich samen inzet voor de beste zorg voor patiënten. Verder lopen er altijd wel studenten, coassistenten, AIOS en doktersassistenten rond, een echte learning community!

Meer weten over het geven van onderwijs? Neem contact op via [email protected]

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over werken bij het UMCG.

Susan
Susan Team Recruitment