Het werk van Jannelien

Jannelien werkt als apothekersassistent bij de poliklinische apotheek van het UMCG. Daarnaast volgt ze een opleiding tot Farmaceutisch Consulent, een driejarige deeltijdstudie in Utrecht. ‘’ Werken in de poliklinische apotheek is zo anders dan werken in een openbare apotheek. Je komt veel complexe dingen tegen en geen dag is hetzelfde. Dit maakt het werk uitdagend en leuk! ‘’

Ik ben in het UMCG terecht gekomen

in 2020. Voordat ik bij de poliklinische apotheek van het UMCG begon werkte ik bij een openbare apotheek. Toen ik de vacature voor de poliklinische apotheek tegen kwam heb ik een dagje meegelopen en was ik direct enthousiast. Werken in een poliklinische apotheek is zo anders dan werken in een openbare apotheek. Je komt veel complexe dingen tegen en geen dag is hetzelfde. Dit maakt het werk uitdagend en leuk!

De afdeling heeft sinds twee jaar een prachtige nieuwe locatie

Toen ik hier kwam werken waren we nog gevestigd bij de hoofdingang. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat het daar allemaal paste met ons grote team en alle werkzaamheden. Op onze nieuwe locatie is onze lang gekoesterde wens om onze dienstverlening uit te breiden uitgekomen. Doordat we zo gegroeid zijn is er nu alweer gebrek aan ruimte.  In onze apotheek hebben we nu zelfs een robot die ons heel wat tijd bespaard. Dit is een hele vooruitgang ten opzichte van de oude apotheek en heeft geleid tot een verlaging van de gemiddelde wachttijd. 

Het team van de poliklinische apotheek

wordt steeds groter en groter. Op dit moment werken er 9 apothekers, zo’n 37 assistenten, 4 ondersteunend medewerkers en 2 logistieke coördinatoren. Verder hebben we nog een manager, een management assistent, een farmaceutisch projectmanager, 2 administratieve medewerkers en studenten die in de avonduren helpen. Een behoorlijk team dus met één en dezelfde drive, namelijk dagelijks zorgen voor optimale zorg richting de patiënten!

Wat mijn werk bijzonder maakt

is dat geen één dag hetzelfde is. Er zijn veel verschillende taken te doen in de poliklinische apotheek en dat maakt dat het werk nooit verveeld. Ook leveren wij hele specialistische zorg. Denk hierbij aan de overhevelde medicatie. Dit is medicatie die de patiënt niet verstrekt krijgt vanuit de eigen apotheek, maar vanuit de apotheek waar de patiënt onder behandeling is. 
We hebben te maken met erg zieke mensen. Het fijne van onze apotheek is dat wij bijvoorbeeld medicatie op het dagcentrum leveren, waar de patiënten ondertussen hun kuur krijgen. Ook bezorgen wij ontslagmedicatie bij de patiënt aan bed, waardoor zij niet meer, voordat zij naar huis mogen, hun medicatie in de apotheek op hoeven halen.

Bij ons staat de patiënt en kwaliteit voorop. Iets waar ik veel voldoening uit haal is als een patiënt de apotheek blij en tevreden verlaat door wat je voor de patiënt gedaan hebt. 

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over werken bij het UMCG.

Susan
Susan Team Recruitment