Het werk van Daniël

Daniël is student HBO Verpleegkunde aan de Hanze. Via het Boeien en Binden traject volgt hij de laatste twee jaar van de opleiding in het UMCG. ‘’De combinatie van zowel begeleiding vanuit de Hanze als het UMCG zorgt ervoor dat ik heel veel leer.’’

Stagelopen in een ziekenhuis

Mijn beide ouders zijn verpleegkundigen geweest. Toen ik een jaar of 10 was mocht ik een keer bij mijn vader kijken, sinds die tijd wist ik dat ik later ook in het ziekenhuis wilde werken. Op het moment dat ik begon met HBO Verpleegkunde wilde ik de stages dus ook graag in het ziekenhuis lopen. Ik zag de mogelijkheid voorbijkomen om de laatste twee jaar van de opleiding te volgen in het UMCG via het Boeien en Binden traject. Ik wist toen direct dat dit was wat ik wilde. 

Het Boeien en Binden traject

Je volgt met het Boeien en Binden traject je laatste twee jaar van HBO Verpleegkunde in het UMCG. Deze stage is 32 uur (4 dagen) in de week. Vanuit de Hanze word je alsnog goed begeleid en heb je om de 3/4 weken een terugkommoment. Ook loop je tijdens je minor twee dagen stage in het UMCG. 

Het mooie van het traject is dat je de theorie gelijk aan de praktijk kan koppelen. Ook doe je het onderzoek voor je scriptie in het UMCG. Naast de vaste onderdelen is er binnen het traject ook veel ruimte om verschillende afdelingen en functies te ontdekken. 

Stage lopen op een afdeling

Ik heb een half jaar stagegelopen op de afdeling Maag, darm en Lever en een bijna een jaar op de afdeling orthopedie en plastische chirurgie. De eerste 5 weken van je stage word je voorbereidt om daarna met een medestudent zorg te verlenen aan een patiënt. De begeleider blijft op de achtergrond, maar is altijd aanwezig om te helpen. Je hebt tijdens de stages dagdiensten, late diensten en je hebt soms ook nachtdiensten. 

Een baan in het UMCG

Op het moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. De combinatie van zowel begeleiding vanuit de Hanze als het UMCG zorgt ervoor dat ik heel veel leer. Ik heb elke dag van het traject leuk gevonden en ik zou het dan ook aan iedereen adviseren. Als ik straks afgestudeerd ben, kan ik in het UMCG blijven werken.