Het werk van Erik

Erik werkt als systeembeheerder Virtualisatie bij het UMCG: Ondersteuning bieden aan de zorg vind ik erg belangrijk. Het hele ziekenhuis werkt op onze servers. Het is belangrijk dat alles goed blijft draaien, zodat iedereen in het ziekenhuis zijn of haar werk kan doen.

De kans om bij het UMCG te gaan werken

kon ik niet laten lopen. Ik ben in mijn zoektocht naar een nieuwe baan benaderd door meer werkgevers, maar hier had ik direct een goed gevoel bij. De details wist ik toen nog niet, maar je weet natuurlijk wel; het is een grote, professionele organisatie, dus daar moet genoeg te doen zijn. In eerste instantie ging het mij om de ervaring, maar uiteindelijk ben ik bij het UMCG gebleven. Toen ik hier binnen kwam voelde het echt als een warm bad. Iedereen wil je helpen en ik heb leuke collega’s. Veel collega’s zijn van mijn leeftijd, dus daar kun je veel dingen mee delen. En het is één van de grootste netwerken van het Noorden met twee datacenters; ook niet geheel onbelangrijk.

Ondersteuning bieden aan de zorg in het ziekenhuis

vind ik echt bijzonder. Er gebeurt bij ons ‘onder water’ zo veel, waar ze in het ziekenhuis verder niets van merken. Gaat er iets stuk? Geen probleem, dan neemt een andere server het over aangezien alles dubbel is uitgevoerd. Ondertussen kunnen wij werken aan een oplossing. Dat is prachtig om te zien.

Wanneer er iets mis gaat merk je direct wat de impact is. Als onze servers niet goed werken, dan kunnen bijvoorbeeld artsen en verpleegkundigen hun werk niet meer goed doen, omdat bepaalde apparatuur op de afdeling niet goed werkt. In het ergste geval zou dit ten koste kunnen gaan van de gezondheid van de patiënten. Dat is een grote verantwoordelijkheid die je voelt als team.

Er is ruimte om te leren

ook van je fouten. We kijken altijd naar hoe we ons werk nog beter kunnen doen of hoe we het een volgende keer anders aan kunnen pakken. Procedures worden regelmatig getest en aangepast. Daarnaast heb ik volop cursussen en trainingen kunnen volgen om kennis op te doen en te behouden. Er wordt echt in je geïnvesteerd.

Het werken bij de grootste werkgever van het Noorden is echt een mooie kans om in zo’n groot netwerk en met zoveel servers te mogen werken. Je werkt met de beste technologie en je wordt met open armen ontvangen!