UMCG_WERKENBIJ_VERHALEN

Het werk van Mirjam

apothekersassistent

Mirjam (44) werkt sinds 8 jaar als apothekersassistent in het UMCG. Al jong besloot ze dat werken in de zorg écht iets voor haar was, alleen het wassen en verzorgen van patiënten zag ze niet zo zitten. In de functie van apothekersassistent ontdekte ze op haar 15de al de perfecte baan.

Onze apotheek…

…is een soort trechter. Vanaf alle afdelingen en poli's komen mensen naar ons toe, voordat ze naar huis gaan”, vertelt Mirjam, die patiënten vanuit het hele land aan haar balie krijgt. “We krijgen de meest ingewikkelde recepten met de meest bijzondere medicatie of doseringen, dat is het UMCG. Natuurlijk rekenen we de arts altijd even na, zeker bij kinderen, want dan checken we altijd even of de voorgeschreven dosering correct is. Een foutje is snel gemaakt”.  

Als apothekersassistent weet je of iemand een sonde heeft of medicatie normaal kan innemen. Een apothekersassistent brengt namelijk in kaart wat een patiënt thuis al aan medicatie gebruikt. Mirjam en haar collega’s vragen hiervoor de patiënt om toestemming. “We brengen dus een hoop informatie bij elkaar en verzorgen na het verstrekken van de juiste medicijnen, ook voor een goede overdracht naar de huisarts en de thuisapotheek voor de vervolgleveringen”, aldus Mirjam, “dan is de cirkel helemaal rond.”

Op de verpleegafdeling…

…ben ik met enige regelmaat te vinden”, vertelt Mirjam. “Daar brengen we medicatie aan bed bij de patiënt en leggen we uit hoe de inname werkt”. In het UMCG heb je als apothekersassistent veel contact met de patiënt. “We werken ook in de kleine satelliet apotheken op de Oogheelkunde-poli en de IVF-poli en we brengen de thuismedicatie naar patiënten op het moment dat ze hun chemokuur via het infuus krijgen. Dan kunnen ze na de behandeling lekker snel naar huis!”, vertelt Mirjam. 

Mijn ideale werkdag…

…bestaat uit al die positieve mensen op de werkvloer. Samen zetten we onze schouders eronder en samen maken we er een leuke dag van!”, zegt Mirjam. Apothekersassistenten bij het UMCG hebben volgens Mirjam echt een afwisselend takenpakket, zodat alles leuk blijft. “Ik ben er echt trots op dat ik voor dit top ziekenhuis mag werken”.

Vanuit Enschede….

...kwam ik, 8 jaar geleden, voor de liefde naar Groningen. Een vriendin van me koppelde mij aan haar neef”, vertelt Mirjam. “Toen ik de vacature bij het UMCG zag, waar ik als apothekersassistent kon gaan werken, was de stap snel genomen”. Mirjam woont inmiddels alweer drie jaar in Bedum, wat haar goed bevalt. “Vanuit Bedum ben je zo in de stad, zonder files, en je voelt je toch op het platteland. Ik vind de Twentse mentaliteit niet veel verschillen van de Groningse. Ik voel me hier heel erg thuis én ook in het UMCG…mij krijgen ze hier niet meer weg!” 

UMCG_WERKENBIJ_BEKIJKOOKVACATURES