Vacatures

Promovendus Vaatchirurgie

36 uur per week
Salaris:
€2495 - €3196

Reageer t/m 2 August

Geplaatst op

Onderwerp: voorspelling van complicaties na thoracale en complexe abdominale endovasculaire aorta chirurgie.

Het onderzoeksproject

Patiënten met een abdominaal of thoracaal aorta aneurysma hebben een verzwakte aortawand, waardoor de diameter van de aorta fors toeneemt. Om te voorkomen dat de aorta ruptureert met een aanzienlijk risico op overlijden worden deze patiënten preventief behandeld. Vaak gebeurt dit met een (thoracale) endovasculaire aorta operatie (TEVAR / EVAR).

Sinds 2012 doen we onderzoek naar het vroegtijdig detecteren van een complicaties na (thoracale) endovasculaire aorta chirurgie. Daarvoor is speciale software ontwikkeld waarmee het driedimensionale contactoppervlak van de endoprothese met de aortawand en de positie van de endoprothese in de aorta nauwkeurig gemeten kan worden. Tijdens het promotieonderzoek zal de focus liggen op de CT-scan analyse van patiënten die TEVAR en complexe EVAR hebben ondergaan. Er is hierbij samenwerking met de vaatchirurgie van de universitaire ziekenhuizen van Bologna en Barcelona. De promovendus wordt in de gelegenheid gesteld om een deel van de werkzaamheden in Bologna en Barcelona te verrichten.

Promotor: prof. dr. J.P.P.M. de Vries, afdelingshoofd chirurgie UMCG & vaatchirurg
Copromotor: dr. R.C.L. Schuurmann, postdoc TG chirurgie UMCG

Wie zoeken we

Je hebt een master opleiding geneeskunde, technische geneeskunde, biomedische technologie of een vergelijkbare opleiding afgerond. Je hebt affiniteit met (vaat)chirurgie en hebt interesse in technologische diepgang. Je bent bedreven in data-analyse en bij voorkeur beheers je de Engelse taal.

Inspirerende werkomgeving

Er is op de afdeling Chirurgie van het UMCG een professioneel en enthousiast team van onderzoekers en begeleiders. Prof. de Vries is afdelingshoofd en heeft uitstekende internationale contacten in de wereld van de vaatchirurgie. Een deel van het promotietraject zal dan ook in Bologna en/of Barcelona worden uitgevoerd. Dr. Schuurmann is gepromoveerd Technisch Geneeskundige en is verbonden aan de vakgroep M3i aan de Universiteit Twente. Hierdoor zijn de lijnen tussen het UMCG en de UT kort. Daarnaast werken er promovendi en studenten met o.a. achtergrond in geneeskunde, technische geneeskunde, biomedische technologie en verplegingswetenschappen. Het onderzoek vindt plaats in nauw contact met de afdeling Radiologie van het UMCG (afdelingshoofd prof. dr. R.A.J.O. Dierckx). De promovendus komt dus te werken in een veelzijdig en inspirerend team, waarin dagelijks feedback gekregen kan worden en het pad van de logistieke uitdagingen grotendeels al is geëffend. Er is tijdens het promotie onderzoek ook plaats voor het ontwikkelen van klinische vaardigheden. Hierbij valt te denken aan het participeren op de verpleegafdeling Chirurgie, poli Vaatchirurgie en assisteren tijdens vaatinterventies. De combinatie onderzoek, klinische vaardigheden en buitenland ervaring maakt dit promotieonderzoek zeer dynamisch.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van 3 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 2.495,- bruto in het eerste jaar tot maximaal € 3.196,- bruto (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

prof. dr. J.P.P.M. de Vries afdelingshoofd Chirurgie, UMCG

dr. R.C.L. Schuurmann postdoc TG chirurgie UMCG

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 augustus 2020.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Solliciteer

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over werken bij het UMCG.

Vera Heijnen
Vera Heijnen Team Recruitment