Gertina Helmus

Het werk van Gertina

Gertina werkt als verpleegkundige op de CCU in het UMCG. Het mooie van het UMCG vind ik dat we zoveel mensen opleiden, op de CCU leiden we elk halfjaar leerlingen op voor de CCU-opleiding. Dit vraagt ook van mij dat ik goed op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen, anders kan ik onze leerlingen niet begeleiden. Tegelijkertijd zorgen al die leerlingen er voor, dat ik mijn kennis ook blijft toetsen. We leren van elkaar.

Gertina aan het werk

Toen ik vroeger klein was

wist ik eigenlijk nooit wat ik wilde worden. Uiteindelijk koos ik voor de zorg. Dat was een hele goede keuze!

Doordat ik stage heb gelopen in het UMCG, was het bijna een logische stap om hiervoor te kiezen. Ik heb fijne collega’s waar ik op kan bouwen. We zijn er voor elkaar en dat voelt goed. Zo blijf ik met plezier naar mijn werk gaan.

Mijn werk is bijzonder

want onze CCU is een dynamische afdeling waar we acute zorg verlenen. Onze patiënten turnover is hoog waardoor het korte contact wat er is met een patiënt, goed moet zijn. Als CCU-verpleegkundige moet je snel kunnen schakelen en goed prioriteiten kunnen stellen rondom de zorg voor de patiënt. Ook liggen er patiënten met langdurige zorg, waar je dus toch iets van een band mee kunt opbouwen. Dit alles geeft een mooie balans op mijn werkdag en maakt het écht een bijzonder fijne werkplek.

Mijn ideale werkdag is om rustig te beginnen, met collega’s een moment van briefing hebben, waarin we alle patiënten doornemen. Wat de dag brengt weten we nooit. Dat is het leuke aan werken op een acute zorg afdeling.

Naast mijn werk als CCU-verpleegkundige

ben ik sinds kort ook ‘CIV’. Dat staat voor Consultatief IC Verpleegkundige. Als verpleegkundige vanuit de IC/CCU ondersteun ik de afdelingsverpleegkundige bij verschillende zaken omtrent de zorg voor hun patiënt. Deze functie is enorm uitdagend en geeft me veel voldoening.

Om gezond aan het werk te blijven

neem ik altijd de trap, haal ik jaarlijks de griepvaccinatie en eet ik gezond. Door een nachtdienst bijvoorbeeld, is mijn hele ritme in de war. Ik probeer dat met gezonde voeding dan te doorbreken, wat natuurlijk niet altijd lukt. Vaak nemen we ook wat lekkere dingen mee en die zijn natuurlijk niet altijd gezond…

Foto's van de afdeling

Heb je nog vragen?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt als je vragen hebt over werken bij het UMCG.

Susan
Susan Team Recruitment