Romano Schreuder header

Het werk van Romano

Romano is in dienst vanaf januari 2020. Daarvoor doorliep hij zijn coschappen en semi-arts stage ook op de afdeling Obstetrie & Gynaecologie. Hij had vroeger of arts óf dierenarts of advocaat willen worden. Gelukkig koos hij voor het eerste en vertelt hij met plezier over zijn werk als ANIOS bij het UMCG.

Romano aan het werk

Ik ga met plezier naar mijn werk

omdat iedereen zijn of haar beste beentje voor zet. Toen ik voor het eerst in het UMCG liep, zag ik een spreuk bij de Sprong Apotheek in de centrale hal. De spreuk luide: ‘De beste dat ben je niet, dat moet je elke dag weer zien te worden’. Dat sprak me enorm aan en het klopt! Ik zie het dagelijks in dit ziekenhuis terug.

Ook zie ik dat iedereen een belangrijke rol speelt in het gehele zorgproces. Vanuit mijn master ‘Healthcare Management’ heb ik het belang leren inzien dat iedereen een kleine schakel is in het grote geheel. Als een zo’n rateltje verkeerd staat, dan heeft het hele systeem hier last van. Om deze rateltjes goed draaiende te houden doen wij er veel aan om de sfeer goed te houden. We lunchen bijvoorbeeld elke vrijdag met alle ANIOS en AIOS van gynaecologie samen.

Ik koos voor het UMCG

vanwege het internationale aspect van de geneeskunde opleiding in Groningen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om decentraal geselecteerd te worden. Het beviel prima in Groningen, dus daarom ben ik gebleven toen ik de ANIOS plek aangeboden kreeg.

Ik ben enorm trots op

het behalen van mijn geneeskunde en healthcare management diploma. Ik ben begonnen op het MBO, heb daarna een HBO studie gevolgd en werd toen uiteindelijk aangenomen voor de geneeskunde studie na meerdere malen te zijn uitgeloot elders in het land. Ik vind het heel mooi dat ik hier de mogelijkheid daarna ook nog eens heb gekregen om mijn talent en ervaring uit te breiden.

Ik kan ook enorm trots zijn op ons team. We regelen toch maar weer elke dag de optimale zorg voor onze patiënten, midden tussen alle hectiek van de dag.

Wat ik in de toekomst wil bereiken

is dat ik de opleiding tot specialist in mag natuurlijk. En dan graag richting de gynaecologie. Via deze ANIOS plek hoop ik alvast voldoende ervaring te verkrijgen waarmee ik zowel in kennis als mens kan groeien.