Het werk van Demi

Mijn naam is Demi en ik werk op de afdeling Neurologie. Nadat ik stage had gelopen in het UMCG via het helpende Gilden traject, wist ik niet zo goed wat ik wilde doen. Ik wilde graag doorleren voor Verzorgende IG maar wilde ook heel erg graag ervaring opdoen als helpende en uitzoeken welke specialiteit ik nou écht leuk vond. Na mijn stageperiode ben ik in de flexpool van het UMCG terecht gekomen en na drie maanden werkte ik (vast) op de afdeling Neurologie.

Chocolade als bedankje

In de afgelopen drie jaar ben ik ontzettend gegroeid in mijn werk. Ik mag mee met alle onderzoeken en daarnaast help ik erg veel met de verzorging. In het team ben ik niet "maar een helpende". Nee, in mijn team telt écht iedereen mee en heeft ieder zijn eigen kwaliteiten. Ik heb heel veel leuke dingen mee mogen maken. Zo heb ik stagiaires mogen begeleiden, heb ik mijn eigen verantwoordelijkheden op de afdeling gekregen en heb ik veel over de Neurologie geleerd. Het leukste wat ik heb meegemaakt? Ik heb ooit chocolade gekregen van familie van een patiënt als bedankje voor het luisterende oor en de goede zorgen. De chocolade  heb ik natuurlijk gedeeld met de collega's, maar ik zal dit niet zo snel vergeten. 

Zonder een team ben je nergens

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten van het vak. Op de afdeling overlijden veel mensen ter gevolge van een hersenbloeding etc. Dit kan heel lastig zijn als het gaat om bijvoorbeeld jonge mensen. Gelukkig sta je nergens alleen voor en heb je een heel team waar je op terug kan vallen als het even lastig word. Zonder een team ben je nergens in het UMCG. Het is natuurlijk per afdeling heel verschillend in wat voor team je terecht komt en met welke disciplines je te maken hebt. Wij werken veel samen met verpleegkundigen, voedingsassistenten en secretaresses. Zij helpen mij het meeste in en tijdens mijn werk omdat je hen je hele dienst nodig hebt.

Een helpende hand

Het leukste van  mijn werk vind ik dat ik letterlijk een helpende hand ben. Van de verzorging van patiënten tot (spoed) onderzoeken en van aanvullen tot aan het regelwerk dat je voor de kiezen krijgt. Ik vind alles eigenlijk even leuk. Ik word blij van mijn werk omdat deze functie er mag zijn. Je bent hier geen nummer maar echt onderdeel van een team. Helemaal tevreden ben ik als ik mijn dienst goed heb afgesloten en ik heb kunnen doen wat ik wilde doen in mijn dienst. 

Wat je nodig hebt voor deze functie? Flexibiliteit, in oplossingen denken en een hart voor de zorg/mens.

Bekijk hier de pagina over Werken als Gilde Helpende Zorg en Welzijn.