Annie, baliemedewerker in het UMCG

Het werk van Annie

Medewerkster Inschrijving & Informatie

Annie tref je aan een van de balies waar patiënten zich inschrijven en waar zij met haar glimlach en service, elke patiënt open en vriendelijk ontvangt.

De patiënt die ik nooit zal vergeten

was een vader met 2 jonge kinderen, 1 aan iedere hand. Verslagen stonden ze bij de draaideur, samen met zijn ouders en schoonouders. Ze stonden eerder die avond bij mij aan de balie met een intens verdrietig verhaal: hun (schoon)dochter was bevallen, maar zowel moeder als kind, lagen op sterven.

Een aantal uur later zag ik de vader weer staan met de 2 kleintjes naast hem. Het gevoel van onmacht en het ‘waarom’ namen mijn volledige gedachte over, terwijl ik ondertussen andere patiënten moest blijven ontvangen. Ik heb mezelf uiteindelijk vertelt dat deze moeder haar kleine baby niet alleen wilde laten gaan en met hem mee moest reizen. Ik zal de vader, die vanaf nu de zorg voor zijn andere kleine kindjes had, nooit vergeten.

De uitdaging in mijn werk

zit hem in het feit dat ik iedere patiënt of bezoeker zich gezien en gehoord laat voelen, hoe druk ik het ook heb. Het maakt mij blij om mensen te kunnen helpen, soms gerust te stellen en indien gepast, een lach op het gezicht te toveren. Zeker bij kinderen neemt dat de spanning of de angst op dat moment voor de dokter een beetje weg.

Ik koos voor het UMCG

omdat ik tijdens mijn vorige baan bij Sanquin al veel in het UMCG kwam. Na een landelijke reorganisatie, waarbij ik boventallig werd, wees iemand mij op een vacature in het UMCG. Ik heb eerst vijf maanden voor de personeelswinkel gewerkt en daarna heb ik gesolliciteerd bij de afdeling Inschrijving & Informatie. Hier werk ik alweer vijf jaar met plezier en voldoening.

Onmisbaar in mijn werk

zijn mijn collega’s bij de receptie. We zijn een enorm hecht team. Iedereen draagt bij op zijn of haar eigen manier en dat is belangrijk. We lachen en huilen met elkaar en staan altijd klaar voor elkaar.